“Indigo – Η αφύπνιση”: Τα χαρισματικά παιδιά στη μεγάλη οθόνη

Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη ταινία μυστηρίου μεγάλου μήκους, που αφορά τους  Έλληνες Indigo που γεννήθηκαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1983. Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και γύρω από αυτή έχουν ειπωθεί χιλιάδες σχόλια από την κοινή γνώμη ενώ το θέμα έφτασε να συζητιέται ακόμα και μέσα στην Βουλή.

Τα παιδιά αυτά θεωρούνται χαρισματικά  γι’ αυτό πριν και μετά τη γέννησή τους, προσπαθούσε να τα «εξερευνήσει» η Ακαδημία Αθηνών με ερωτηματολόγια που έστειλε στους μαιευτήρες, τους  γονείς των παιδιών, καθώς και στα ίδια τα παιδιά όσο φοιτούσαν στο Δημοτικό και το Λύκειο. Τα ερωτηματολόγια αυτά δόθηκαν στα παιδιά με το πρόσχημα της έρευνας καρδιαγγειακών νοσημάτων όμως περιείχαν ερωτήσεις μεταφυσικού περιεχομένου, για παράδειγμα αν ακούνε φωνές, αν μπορούν με την σκέψη τους να επηρεάσουν τους Η/Υ κ.α.

Την υλοποίηση αυτής της ιστορίας που θυμίζει ίσως θεωρία συνωμοσίας για ορισμένους, αποφάσισε μετά από πολύ κόπο να φέρει στην μεγάλη οθόνη ο βραβευμένος Αντώνης Σωτηρόπουλος για να μας αποδείξει  πως έχει να μας διδάξει πολλά περισσότερα από αυτά που θέλουν να αρκεστούν κάποιοι για τους δικούς  τους λόγους. Μέσα από την ιστορία εφτά παιδιών έχει επιλέξει να μας αφυπνίσει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης για να περάσει τελικά ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Μετά από μια έρευνα δυο χρόνων, διαβάζοντας βιβλία και επικοινωνώντας με παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλη του 1983, έπλασε την ιστορία των εφτά Ελλήνων indigo. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πριν μερικούς μήνες σε συνέντευξή του στο Vice πως του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η υπερευαισθησία και η σεμνότητα αυτών των παιδιών, κανένα από τα οποία δεν του συστήθηκε ως χαρισματικό. Αυτό ακριβώς θα παρουσιάσει και στην ταινία του αποφεύγοντας την κάθε χολιγουντιανού τύπου επίδειξη δύναμης.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως το κόστος παραγωγής της ταινίας δεν το ανέλαβε κάποια εταιρία, αλλά το ίδιο το κοινό μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας (IndieGoGo) με την μέθοδο του crowd funding. Μέσω ,δηλαδή, μιας καινοτομίας που ωφελεί σκηνοθέτες και κοινό μαζί μιας και οι σκηνοθέτες και παραγωγοί «ρίχνουν» την  ιδέα τους και το κοινό αποφασίζει και συνδράμει, επωφελούμενο αναλογικά φυσικά. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε και ο Αντώνης Σωτηρόπουλος να συγκεντρώσει ένα ικανοποιητικό ποσό για να καλύψει το budget της ταινίας. Ίσως να αναρωτιέστε γιατί τα αναφέρω όλα αυτά, ίσως επειδή χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να κάνουν τα πάντα για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, θέληση να υπάρχει!

Και για το τέλος, μια mini σύνοψη του ενδιαφέροντος cast  αποτελούμενο από νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς όπως : Αποστόλης Τότσικας, Γιουλίκα Σκαφιδά, Γιώργος Καραμίχος, Ευγενία Δημητροπούλου, Κατερίνα Τσάβαλου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης και Σταύρος Σβήγκος.  Ο Αποστόλης Τότσικας ενσαρκώνει μια μαθηματική διάνοια, η Γιουλίκα Σκαφιδά έχει υψηλή διαίσθηση, ο Γιώργος Καραμίχος βλέπει διορατικά όνειρα, η Ευγενία Δημητροπούλου ( γεννημένη τον Απρίλη του ’83 και στην πραγματικότητα) πάσχει από συναισθησία, αντιλαμβάνεται δηλαδή ταυτόχρονα δυο αισθήσεις (ακούει ήχους και βλέπει χρώματα),η Κατερίνα Τσάβαλου είναι πολύ ευαίσθητη και μπορεί να επηρεάζει με την σκέψη της τους Η/Υ, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης είναι ιδιοφυϊα στους υπολογιστές και έχει εξωσωματικές εμπειρίες και ο Σταύρος Σβήγκος  αποτελεί ένα μυστήριο, το οποίο ο σκηνοθέτης αποφάσισε να μην αποκαλύψει ( στην φωτογραφία η αύρα του διακρίνεται με το πράσινο χρώμα).

Φημολογείται ότι η ταινία θα μεταφερθεί τον χειμώνα στην μεγάλη οθόνη. Ως τότε οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να παρακολουθήσετε το teaser της ταινίας που κυκλοφορεί από το 2011 και να ενημερωθείτε για ακόμα περισσότερα από την σελίδα της ταινίας στο facebook,καθώς και στο www.idiegogo.com/projects/indigo-the-awakening.

 

No related posts.