Α. Αντικείμενο
Το ζητούμενο είναι να καταγραφεί η ιστορία του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ στο γενικότερο πλαίσιο της ιστορίας της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ, πάλαι ποτέ Φυσικομαθηματικής Σχολής) από το 1926 μέχρι σήμερα. Στην ιστορία αυτή ενδεικτικά, και όχι αποκλειστικά, θα υπάρχουν οι εκλογές καθηγητών, οι θάνατοι, οι συνταξιοδοτήσεις, τα διδασκόμενα μαθήματα και οι “επώνυμοι” πτυχιούχοι. Επίσης ιστορίες-αφηγήσεις ανεκδοτολογικού χαρακτήρα και καθημερινού ενδιαφέροντος, καθώς και η κτηριακή επέκταση, από το κτήριο της παλιάς Φιλοσοφικής στο Χημείο (όπου στεγάσθηκε το Τμήμα για κάποιο διάστημα), στο Μετεωροσκοπείο (όπου στεγάσθηκε το Εργαστήριο Αστρονομίας αρχικά), στο Αστεροσκοπείο και, φυσικά, στο “μεγάλο” κτήριο της ΣΘΕ.

Β. Πηγές
Οι επετηρίδες της ΣΘΕ, τα πρακτικά εκλογών των καθηγητών (υπάρχουν!), οι προσωπικοί φάκελλοι των καθηγητών στο αρχείο της Διοίκησης, ομιλίες σε επετείους, επετειακοί τόμοι και, ίσως το κυριότερο, το προσωπικό αρχείο μου, με φωτογραφίες, γραπτά ντοκουμέντα και αναμνήσεις καθηγητών του τμήματος.

Όσοι φοιτητές/τριες ενδιαφέρονται για να αναλάβουν το θέμα (δήλωση εργασίας το χειμερινό εξάμηνο 2015-16 παρακαλώ να επικοινωνήσουν με τον κ.Βέγλη στο veglis@jour.auth.gr