Προκήρυξη Προγράμματος

«Σχεδίαση γραμμικού σχεδίου με υπολογιστή (CAD

Στο πλαίσιο της Δομής Διά Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο «Σχεδίαση γραμμικού σχεδίου με υπολογιστή (CAD)».

Το πρόγραμμα υλοποιεί το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ και Εργαστήριο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

Σκοπός του προγράμματος είναι να επιμορφώσει πάνω στη σχεδίαση γραμμικού σχεδίου με υπολογιστή (cad). Οι επιμορφούμενοι θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της Ηλεκτρονικής Σχεδίασης (CAD) και θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες της εκτύπωσης σχεδίων. Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στην εκμάθηση σχεδίασης στις δύο διαστάσεις και ορισμένων στοιχείων στις τρεις διαστάσεις με τη βοήθεια του δωρεάν προγράμματος γραμμικού σχεδίου DraftSight.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζομένους και ανέργους του τομέα της σχεδίασης, μηχανικούς, τεχνολόγους μηχανικούς αλλά και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται.

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 36 διδακτικών ωρών, περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Εισαγωγή στο πρόγραμμα DraftSight, συντεταγμένες, κείμενο, σχέδια και πρότυπα, διαστασιολόγηση, γραμμές, στοιχεία σχεδίασης (blocks), εξαγωγή σχεδίων σε εικόνες και PDF, εισαγωγή στην τρισδιάστατη σχεδίαση.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων του προγράμματος, θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 02/03 έως 22/03/2015  και μόνον ηλεκτρονικά.

Την αίτηση θα τη βρείτε εδώ.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά σε ένα αρχείο zip:

1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα

2. Τίτλοι Σπουδών

3. Βεβαίωση εργοδότη στην οποία να αποδεικνύεται η απασχόληση του υποψηφίου σε σχετικό τομέα (εάν υπάρχει)

Το σεμινάριο θα γίνεται κάθε Δευτέρα στις 19.00 και Τρίτη στις 17.00.

Το κόστος συμμετοχής σε αυτό το αυτοχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ (πληρωτέο σε μια δόση έως την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015). Η έναρξη του προγράμματος προσδιορίζεται τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος media-learn.web.auth.gr ή να επικοινωνούν με τη γραμματεία αυτού στην ηλεκτρονική διεύθυνση media-learn@jour.auth.gr και στο τηλέφωνο 2310 992065 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (10.00-13.00).

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής                                               Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Διά Βίου Μάθησης                                                                του Προγράμματος

Στ. Ανδρέου, Καθηγητής                                                          Α. Βέγλης, Καθηγητής