Το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ, του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου πρόκειται να υλοποιήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα:

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ DeskTop Publishing (QuarkXpress και Indesign)

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης, συνολικής διάρκειας 4 ημερών (36 ώρες), θα πραγματοποιηθεί σε δύο Σαββατοκύριακα (18-19 Ιανουαρίου και 1-2 Φεβρουαρίου 2014) στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (www.rpi.gr) στα Χανιά της Κρήτης.
Οι διδάσκοντες είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και εργαστηριακές ασκήσεις πάνω στις πιο διαδεδομένες εφαρμογές ηλεκτρονικής επιτραπέζιας τυπογραφίας (DeskTop Publishing) QuarkXpress και Indesign. Θα διανεμηθούν σημειώσεις σε έντυπη μορφή. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος επιμόρφωσης οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό και εργαστηριακές ασκήσεις μέσω του συστήματος διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ.

Στο πρόγραμμα θα γίνουν δεκτοί 20 συνολικά εκπαιδευόμενοι κατά προτίμηση με τα παρακάτω προσόντα: α)Πτυχιούχοι και φοιτητές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, απόφοιτοι ΤΕΕ, ΙΕΚ β)επαγγελματίες και άνεργοι οι οποίοι εργάζονται ή έχουν εργαστεί στο τομέα των Μέσων Ενημέρωσης της Επικοινωνίας και της Πληροφορικής.

Το κόστος συμμετοχής είναι €150 και καλύπτει α) ελαφρύ μεσημεριανό και β) 8 διαλλείματα καφέ.

Στο τέλος του προγράμματος θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε το δικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου: http://www.rpi.gr

Για την υποβολή βιογραφικών καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014: E-mail: contact@rpi.gr φαξ: 28250- 71371, τηλ 28250 71313-4. Ενώ μέχρι την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 θα ανακοινωθούν οι συμμετέχοντες.